smartschool

ΠΤΥΧΙΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ
ΚΟΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΛΩΣΣΩΝ (CEFR)

Το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο παρέχει μια διαρθρωμένη περιγραφική βάση γλωσσικών δεξιοτήτων με βασικό στόχο την αντιστοίχιση τίτλων από διαφορετικούς φορείς πιστοποιήσεων για όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες, οι οποίες κατηγοριοποιούνται σε 6 επίπεδα γνώσης:

Α1 -Στοιχειώδης, Α2 -Βασική, B1 -Μέτρια, B2 -Καλή, C1 -Πολύ Καλή, C2 -Άριστη

Στα SmartSchools σε προετοιμάζουμε για πιστοποιήσεις που είναι αναγνωρισμένες διεθνώς και από το ΑΣΕΠ:

CELI (Certificato di conoscenza della Lingua Italiana) 
Τα πτυχία Celi του Πανεπιστημίου της Perugia -Università per Stranieri di Perugia, είναι τα πλέον αναγνωρισμένα διπλώματα σε Ιταλία και Ευρώπη

PLIDA (Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri)
Οι πιστοποιήσεις PLIDA της εταιρείας “Dante Alighieri» της Ρώμης σε συνεργασία της Ελληνικής Επιτροπής Αθηνών και Θεσσαλονίκης – Comitato di Atene e di Salonicco, υπό την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου LA SAPIENZA της Ρώμης και είναι δεκτές από το Υπ. Παιδείας και το Υπ. Εξωτερικών της Ιταλίας

DIPLOMA (Diploma di Lingua Italiana )
Εξετάσεις Diploma di Lingua Italiana που διοργανώνονται από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, για όλα τα επίπεδα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου.

ΚΠγ (Κρατικά Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας)
Η διαβαθµισµένη δομή τους, επιτρέπει στους υποψηφίους να έχουν διπλές πιθανότητες πιστοποίησης τουλάχιστον σε ένα επίπεδο, ανάλογα με την απόδοσή τους στις δοκιμασίες και των 2 επιπέδων!


ΙΤΑΛΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΙΛΙΟΝ

Στα SmartSchools είμαστε ειδικοί για να σου εξασφαλίσουμε έξυπνα, γρήγορα, εγγυημένα και οικονομικά το κατάλληλο ΠΤΥΧΙΟ ΙΤΑΛΙΚΩΝ που θα επιλέξεις..

CELI 1-3 Adolescenti

CELI 1-3 Adolescenti

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ 12 ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ

Τα  διπλώματα CELI 1-3 Adolescenti απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 12-16 ετών, με θεματολογία προσαρμοσμένη για μαθητές αυτής της ηλικιακής ομάδας, ακολουθώντας ίδια εξεταστική δομή που αντιστοιχεί στο ίδιο επίπεδο γλωσσομάθειας με τις εξετάσεις CELI 1-3.

Το πτυχίο ιταλικών CELI 1 Adolescenti θεωρείται το χαμηλότερο επίπεδο γλωσσικής χρήσης – το σημείο στο οποίο ο μαθητής μπορεί:

 • να συνδιαλέγεται με απλό τρόπο,
 • να θέτει και να απαντά σε απλές ερωτήσεις σχετικές με τον ίδιο, το πού μένει, τους ανθρώπους που γνωρίζει, τα πράγματα που του ανήκουν,
 • να ξεκινά και να ανταποκρίνεται σε απλές δηλώσεις που αφορούν άμεσες ανάγκες ή πολύ οικεία θέματα
 • να στηρίζεται σε ένα συγκεκριμένο, λεξικά οργανωμένο ρεπερτόριο φράσεων που χρησιμοποιεί σε συγκεκριμένες περιστάσεις.

Αποκτήστε την πρώτη πιστοποίηση γνώσης ιταλικών για ενήλικες και συνεχίστε τις σπουδές σας για να κατακτήσετε το πτυχίο ιταλικών CELI 2 Adolescenti.

Έχοντας κατακτήσει το πρώτο πτυχίο ιταλικών CELI 1 Adolescenti, στο επίπεδο CELI 2 Adolescenti συναντούμε δεξιότητες που δηλώνουν κοινωνικές λειτουργίες και καθημερινές περιστάσεις με προβλέψιμο περιεχόμενο, αν και γενικά θα χρειαστεί ο χρήστης να απλοποιήσει το μήνυμα και να ψάξει για λέξεις, όπως:

 • να χρησιμοποιεί απλούς καθημερινούς ευγενικούς τρόπους χαιρετισμού και προσφώνησης, να χαιρετά, να ρωτά τι κάνουν οι συνομιλητές του και να αντιδρά στο άκουσμα ειδήσεων,
 • να απευθύνει και να δέχεται προσκλήσεις, να κάνει απλές συναλλαγές σε μαγαζιά, ταχυδρομεία ή τράπεζες,
 • να παίρνει απλές πληροφορίες σχετικά με ταξίδια, να χρησιμοποιεί δημόσια μέσα μεταφοράς: λεωφορεία, τρένα και ταξί, να ζητά και να δίνει οδηγίες και να αγοράζει εισιτήρια
 • να δίνει σύντομες, στοιχειώδεις περιγραφές γεγονότων και δραστηριοτήτων,
 • να χρησιμοποιεί απλή περιγραφική γλώσσα για να μιλήσει με συντομία για αντικείμενα και πράγματα που του ανήκουν και να τα συγκρίνει.

ΕΠΙΠΕΔΑ B1

ΕΠΙΠΕΔΑ B1

ΜΕΤΡΙΑ ΓΝΩΣΗ

CELI 2 -Università per Stranieri di Perugia

Όπως και το πτυχίο ιταλικών PLIDA B1, έτσι και το CELI 2 – B1 δίπλωμα που πιστοποιεί την κατοχύρωση του μετρίου επιπέδου της ιταλικής γλώσσας, αντιστοιχεί στο επίπεδο Β1 του Common European framework for modern Languages του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε αυτό το επίπεδο συναντούμε γλωσσικές δεξιότητες του κατόχου με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την ικανότητα να διαχειρίζεται με ευελιξία προβλήματα στην καθημερινή ζωή, όπως:

 • να χειρίζεται τις περισσότερες καταστάσεις που πιθανόν να προκύψουν όταν κανονίζει ένα ταξίδι
 • να μπαίνει απροετοίμαστος σε συζητήσεις για γνωστά θέματα
 • να ζητά από κάποιον να διευκρινίσει ή να αναλύσει αυτό που μόλις είπε.
 • να δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες που ζητούνται σε μια συνεργασία (π.χ. να περιγράφει συμπτώματα σε ένα γιατρό)
 • να εξηγεί γιατί κάτι αποτελεί πρόβλημα
 • να κάνει περίληψη και να δίνει τη δική του γνώμη για ένα διήγημα, ένα άρθρο, μια ομιλία, μια συζήτηση, μια συνέντευξη ή ντοκιμαντέρ και να απαντάει σε ερωτήσεις για περαιτέρω λεπτομέρειες
 • να διεκπεραιώνει μια προετοιμασμένη συνέντευξη, ελέγχοντας και επιβεβαιώνοντας πληροφορίες, παρόλο που μπορεί κατά διαστήματα να ζητά επανάληψη αν η απάντηση του άλλου είναι πολύ γρήγορη ή μακροσκελής

Quida Plida B1

Το επίπεδο Β1 σας εγγυάται την ικανότητα κατανόησης γραπτών και προφορικών κειμένων γραμμένο σε τυπική γλώσσα που σχετίζεται με γνωστά θέματα (για παράδειγμα στο πλαίσιο της εργασίας, του σχολείου και του ελεύθερου χρόνου). Σε αυτό το επίπεδο θα ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε την ιταλική γλώσσα για να περιγράψετε εμπειρίες και γεγονότα, επιθυμίες και έργα, και να εκθέσετε εν συντομία απόψεις, λόγους και εξηγήσεις.

Προετοιμαστείτε για να κατακτήσετε την πιστοποίηση PLIDA B1, αλλά και ακόμη περισσότερες πιστοποιήσεις όπως το πτυχίο ιταλικών DIPLOMA B1, παρακολουθώντας μαθήματα ιταλικών στο SmartSchool!

ΔΟΜΗ & ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Ακουστική αντίληψη

 • Κατανόηση δύο σύντομων κειμένων (το πολύ 3 λεπτά το καθένα) τύπουαφήγησης (ιστορίες για γνωστά θέματα), περιγραφής (περιγραφή ατόμων και αντικειμένων) ενημέρωσης (πληροφορίες για την καθημερινή ζωή και την εργασία, μαθήματα, θέματα οικογένειας, ειδήσεις, συνεντεύξεις)

Κατανόηση κειμένου

 • Κατανόηση της γενικής έννοιας σύντομων κειμένων (έως 700 λέξεις) αφηγηματικού τύπου (άρθρα ειδήσεων για διάφορα θέματα, αναφορές, κόμικς), περιγραφικού τύπου (περιγραφή γεγονότων, συναισθημάτων, ταξιδιωτικών εντυπώσεων), επιχειρηματολογίας (δοκίμια οργανωμένα, άρθρα εφημερίδων, επίσημες επιστολές επικοινωνίας, λεξικά),

Γραπτή έκφραση

 • Σύνθεση κειμένων μικρού τύπου (έως 300 λέξεις συνολικά) με αφήγηση (αφήγηση ιστοριών με προσωπικές εμπειρίες), περιγραφή (περιγραφή γεγονότων, συναισθημάτων), επιχειρηματολογία (παρακίνηση για δράση, έκφρασης γνώμης σε προσωπική επιστολή)

Προφορική έκφραση

 • Παρουσιάστε τον εαυτό σας εξηγώντας δραστηριότητες και εμπειρίες σας.
 • Στην καθοδηγούμενη αλληλεπίδραση θα κληθείτε να αναφερθείτε σε καθημερινές καταστάσεις (για παράδειγμα σε ένα ταξίδι, σε ένα κατάστημα, σε μια δημόσια υπηρεσία),
 • αλληλεπίδραση με άλλο υποψήφιο,
 • μονόλογος, αφού επιλέξετε ένα θέμα από μια λίστα θεμάτων, όπου θα πρέπει να περιγράψετε γεγονότα που σχετίζονται με το θέμα που συνέβη σε εσάς ή σε άλλους, αναφέροντας λεπτομέρειες και εξηγώντας τις εντυπώσεις

Diploma Intermedio di Lingua Italiana – επίπεδο Β1

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, διοργανώνει τις εξετάσεις για τα πτυχία Diploma di Lingua Italiana στο επίπεδο Β1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου.

Η βάση επιτυχίας για τον υποψήφιο είναι βαθμολογία τουλάχιστον 48/80. Σε περίπτωση αποτυχίας σε μία ενότητα (γραπτή ή προφορική) έχει δυνατότητα επανεξέτασης μόνο σε αυτή, (σε ένα έτος), καταβάλοντας νέα εξέταστρα.

Προετοιμαστείτε για να κατακτήσετε το Diploma B1, αλλά και ακόμη περισσότερες πιστοποιήσεις όπως το πτυχίο ιταλικών CELI 2 – B1, παρακολουθώντας μαθήματα ιταλικών στο SmartSchool!

ΕΠΙΠΕΔΑ Β2

ΕΠΙΠΕΔΑ Β2

ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ

CELI 3 –Università per Stranieri di Perugia

Aντιπροσωπεύει το Επίπεδο Β2 που δίνεται έμφαση στην αποτελεσματική επιχειρηματολογία του μαθητή ο οποίος:

 • κάνει υποθέσεις σχετικά με αιτίες, συνέπειες, υποθετικές καταστάσεις, αξιολογώντας εναλλακτικές προτάσεις, απαντώντας σε υποθέσεις.
 • καταλαβαίνει λεπτομερώς ό,τι του λένε σε πρότυπο προφορικό λόγο ακόμα και σε θορυβώδες περιβάλλον·
 • Συνομιλεί με φυσικότητα, με ευχέρεια και με αποτελεσματικότητα και συναλλάσσεται με ένα βαθμό ευχέρειας και αυθορμητισμού που επιτρέπει άνετα την ομαλή συνδιαλλαγή με φυσικούς ομιλητές χωρίς ιδιαίτερο κόπο
 • δίνει αναδραστικές πληροφορίες σε δηλώσεις και συμπεράσματα άλλων ομιλητών ή τα επεκτείνει βοηθώντας έτσι την εξέλιξη της συζήτησης·
 • αναπτύσσει ένα επιχείρημα συστηματικά τονίζοντας κατάλληλα τα σημαντικά σημεία και τις σχετικές λεπτομέρειες που τα υποστηρίζουν.

Η δεύτερη εστία ενδιαφέροντος είναι ένας βαθμός γλωσσικής επίγνωσης του χρήστη, διορθώνοντας λάθη αν έχουν οδηγήσει σε παρανοήσεις, γενικά διορθώνει παραδρομές της γλώσσας και λάθη εφόσον τα συνειδητοποιήσει.

Αποκτήστε το πτυχίο CELI 3-B2 ή ακόμη περισσότερες πιστοποιήσεις ιταλικών (όπως το πτυχίο ιταλικών PLIDA B2) παρακολουθώντας μαθήματα ιταλικών από το SmartSchool!

Εξετάσεις Quida Plida B2:

Το επίπεδο B2 σας πιστοποεί την  επάρκεια στην Ιταλική γλώσσα όπου θα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να κάνετε:

 • εγγραφή σε ένα σχολείο ή ένα ιταλικό πανεπιστήμιο,
 • παρακολούθηση μαθημάτων επαγγελματικής κατάρτισης,
 • άσκηση εργασιακών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν επαφή με το κοινό.

Σε αυτό το επίπεδο, μπορείτε εύκολα

 • να συναναστραφείτε με άτομα και ομάδες ανθρώπων που μιλούν Ιταλικά
 • να χρησιμοποιήσετε την Ιταλική γλώσσα για εργασία που σχετίζεται με τον τομέα εξειδίκευσής σας

Αποκτήστε το πτυχίο PLIDA B2 ή ακόμη περισσότερες πιστοποιήσεις ιταλικών (όπως το πτυχίο ιταλικών DIPLOMA B2) παρακολουθώντας μαθήματα ιταλικών από το SmartSchool!

Diploma di Lingua Italiana – επίπεδο Β2

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, διοργανώνει τις εξετάσεις για τα πτυχία Diploma di Lingua Italiana στο επίπεδο Β2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου.

Η βάση επιτυχίας για τον υποψήφιο είναι βαθμολογία τουλάχιστον 48/80. Σε περίπτωση αποτυχίας σε μία ενότητα (γραπτή ή προφορική) έχει δυνατότητα επανεξέτασης μόνο σε αυτή, (σε ένα έτος), καταβάλοντας νέα εξέταστρα.

Προετοιμαστείτε για να κατακτήσετε την πιστοποίηση DIPLOMA B2, αλλά και ακόμη περισσότερες πιστοποιήσεις, όπως το κρατικό πιστοποιητικό ιταλικών Β1-Β2 (ΚΠγ Β1-Β2), παρακολουθώντας μαθήματα ιταλικών από το SmartSchool!

Κρατικό Διαβαθµισµένο Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ)
ΕΠΙΠΕΔΟ Β (Β1-Β2)

 • Το σύνολο των ερωτηµάτων κάθε ενιαίου διαβαθµισµένου τεστ επιτρέπει την εξασφάλιση 200 µονάδων από τις οποίες οι μισές προέρχονται από ερωτήµατα του χαμηλότερου επιπέδου δυσκολίας (Β1) και οι υπόλοιπες από ερωτήµατα του υψηλότερου επιπέδου δυσκολίας (Β2).
 • Στους εξεταζόµενους που εξασφαλίζουν βαθµολογία από 60 έως και 119 χορηγείται πιστοποιητικό Β1
 • Στους εξεταζόµενους που εξασφαλίζουν βαθµολογία από 120 έως 200 µονάδες χορηγείται πιστοποιητικό Β2, αντίστοιχο του πτυχίου ιταλικών CELI 3-B2, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εξασφαλίσει ίση ή µεγαλύτερη βαθµολογία από την εξής: Πρώτη ενότητα 15 µονάδες, δεύτερη ενότητα 18 µονάδες και τρίτη ενότητα 15 µονάδες.

ΔΟΜΗ & ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Οι εξετάσεις αποτελούνται από 4 φάσεις (módulos):

 • Compresión Lectora y Conciencia Lingüística (κατανόηση γραπτού λόγου και ευσυνείδητη χρήση της γλώσσας),
 • Producción Escrita y Mediación (παραγωγή γραπτού λόγου και διαμεσολάβηση),
 • Compresión Auditiva (κατανόηση ακουστικού υλικού) και
 • Producción Oral y Mediación (παραγωγή προφορικού λόγου και διαμεσολάβηση).

Η συνολική διάρκεια των εξετάσεων είναι περίπου 3 ώρες

Η μέγιστη συνολική βαθμολογία σε όλα τα επίπεδα είναι το 100 και η «βάση» το 60.

Ενότητα

Μέγιστη δυνατή βαθμολογία Ελάχιστη επιτρεπτή βαθμολογία: 30% ενότητας

1.

25

8

2.

30

9

3.

25

8

4. 20

6

ΤΥΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

Το ΚΠΓ δεν ελέγχει την ικανότητα των ατόμων να μιλούν για την ξένη γλώσσα ή να την αναλύουν με βάση κάποια θεωρία ή κάποιο μοντέλο ανάλυσης. Ελέγχει το βαθμό της ικανότητάς τους να μιλούν και να γράφουν τη γλώσσα, αλλά και να λειτουργούν διαμεσολαβητικά, μεταφέροντας πληροφορίες από την Ελληνική στη γλώσσα στην οποία εξετάζονται. Ελέγχει επίσης το βαθμό επίγνωσης που έχουν για το πώς (με ποιον τρόπο και με ποια μέσα), η γλώσσα χρησιμοποιείται σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικό πλαίσιο.

Οι εξετάσεις διενεργούνται δυο φορές το χρόνο (Μάιο και Νοέμβριο).

ΕΠΙΠΕΔΑ C1 - C2

ΕΠΙΠΕΔΑ C1 - C2

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ - ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

CELI 4-C1 |Università per Stranieri di Perugia|

Το CELI 4-C1 πιστοποιεί τη γνώση της ιταλικής γλώσσας σε επίπεδο C1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου. Χαακτηρίζεται η άριστη γνώση της γλώσσας και της τελειοποίησης των τρόπων έκφρασης, απαραίτητων για την ολοκληρωμένη χρήση της γλώσσας.

Περιγραφή της εξέτασης :

 • Κατανόηση και παραγωγή Γραπτού Λόγου (165′)
 • Γλωσσικές ικανότητες (75’)
 • Κατανόηση Προφορικού Λόγου:  (25′)
 •  Παραγωγή Προφορικού Λόγου: (20′)

CELI 5-C2 |Università per Stranieri di Perugia|

Το CELI 5-C2 πιστοποιεί τη γνώση της ιταλικής γλώσσας σε επίπεδο Γ2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου. O κάτοχος συμμετέχει σε οποιοδήποτε είδος συζήτησης χρησιμοποιώντας πλούσιο λεξιλόγιο και κατάλληλο για κάθε περίσταση, χρησιμοποιεί σωστά κάθε εκφραστικό μέσο, είτε στον προφορικό λόγο είτε στον γραπτό. Εκφράζεται κατευθείαν στα Ιταλικά και με τον ίδιο τρόπο είναι προσαρμοσμένη και η σκέψη του.

Παρακολουθήστε μαθήματα ιταλικών από το SmartSchool και αποκτήστε ανώτατες πιστοποιήσεις, όπως τα πτυχία ιταλικών PLIDA C1-C2.

ΔΟΜΗ & ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Η εξέταση περιλαμβάνει 5  εξετάζονται σε 4 ομάδες ενοτήτων:

 1. Κατανόηση και παραγωγή Γραπτού Λόγου: Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και αντιστοίχισης για την εξέταση κατανόησης γραπτών κειμένων. Επίσης ο υποψήφιος πρέπει να γράψει 1 έκθεση και 1 γράμμα (165′).
 2. Γλωσσικές ικανότητες: Δοκιμασίες συμπλήρωσης κενών, πολλαπλής επιλογής, σωστής τοποθέτησης ρημάτων και διόρθωσης γραπτών κειμένων (75′).
 3. Κατανόηση Προφορικού Λόγου: Ο υποψήφιος διεκπεραιώνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχισης και συμπλήρωσης κενών, βάσει πληροφοριών που αποκομίζει από ακουστικά αποσπάσματα (30′).
 4. Παραγωγή Προφορικού Λόγου: Ο υποψήφιος πρέπει να περιγράψει μια εικόνα, να κάνει περίληψη κειμένου, να απαντήσει σε ερωτήσεις κατανόησης του. Τέλος αλληλεπιδρά με τον εξεταστή, ανταλλάσσοντας απόψεις (περίπου 20′).

Quida Plida C1 εξετάσεις:

 • Στο επίπεδο C1 ο κάτοχος αποκτά σημαντική εμπιστοσύνη στη γλώσσα και την χρήση της σε Ιταλικές εταιρείες, μπορώντας οι δεξιότητες του να χρησιμοποιηθούν σε σύνθετες δραστηριότητες εργασίας (στον εμπορικό και διοικητικό τομέα)
 • μπορεί να κατανοήσει και να παράγει σύνθετα κείμενα, προσεγγίζοντας επίσης σύνθετες έννοιες, όπως αυτές που χαρακτηρίζουν λογοτεχνικά κείμενα.

Quida Plida C2 εξετάσεις:

 • Στο επίπεδο C2 ο κάτοχος μπορεί να κατανοήσει με ευκολία σχεδόν όλα όσα ακούει ή διαβάζει.
 • Μπορεί να κάνει περιλήψεις με βάση πληροφορίες που προέρχονται από διαφορετικές προφορικές ή γραπτές πηγές, ανασυνθέτοντας επιχειρήματα και περιγραφές σε μια συνεκτική παρουσίαση.
 • Μπορεί να εκφραστεί αυθόρμητα, με μεγάλη άνεση και ακρίβεια, διαχωρίζοντας λεπτές σημασιολογικές αποχρώσεις ακόμα και σε ιδιαίτερα σύνθετες περιστάσεις.

Παρακολουθήστε μαθήματα ιταλικών από το SmartSchool και αποκτήστε ανώτατες πιστοποιήσεις, όπως τα πτυχία ιταλικών DIPLOMA C1-C2.

Diploma Avanzato di Lingua Italiana – επίπεδο Γ1

Diploma Superiore di Lingua e Cultura Italiana – επίπεδο Γ2

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, διοργανώνει τις εξετάσεις για τα πτυχία Diploma di Lingua Italiana στα επίπεδα Γ1, Γ2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου.

Η βάση επιτυχίας για τον υποψήφιο είναι βαθμολογία τουλάχιστον 48/80. Σε περίπτωση αποτυχίας σε μία ενότητα (γραπτή ή προφορική) έχει δυνατότητα επανεξέτασης μόνο σε αυτή, (σε ένα έτος), καταβάλοντας νέα εξέταστρα.

Η δομή της εξέτασης επιπέδου Γ1 είναι η εξής:

 1. Γραπτή εξέταση: Εξετάζεται η κατανόηση γραπτού και προφορικού λόγου καθώς και γνώση γραμματικών φαινομένων (130′)
 2. Παραγωγή γραπτού λόγου (90′)

Προφορικές εξετάσεις: Ο υποψήφιος αλληλεπιδρά με τον εξεταστή σχολιάζοντας ένα άρθρο, μια εικόνα ή μια έκφραση και παρουσιάζοντας τον εαυτό του (15′-20′).

Στο SmartSchool αναλαμβάνουμε να σας καθοδηγήσουμε για να αποκτήσετε τα ανώτατα πτυχία ιταλικών. Δώστε εξετάσεις για το πτυχίο ιταλικών DIPLOMA C1-C2 ή αποκτήστε το κρατικό πτυχίο ιταλικών C1-C2 εύκολα και γρήγορα!

Κρατικό Διαβαθµισµένο Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) ΕΠΙΠΕΔΟ Γ (Γ1-Γ2)

Το σύστημα εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ), παρόλο ότι απευθύνεται σε ελληνόφωνα άτομα έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και υιοθετεί τις αρχές που τίθενται από το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ).

 • Το σύνολο των ερωτηµάτων κάθε ενιαίου διαβαθµισµένου τεστ επιτρέπει την εξασφάλιση 200 µονάδων από τις οποίες οι μισές προέρχονται από ερωτήµατα του χαμηλότερου επιπέδου δυσκολίας (Γ1) και οι υπόλοιπες από ερωτήµατα του υψηλότερου επιπέδου δυσκολίας (Γ2).
 • Στους εξεταζόµενους που εξασφαλίζουν βαθµολογία από 60 έως και 119 χορηγείται πιστοποιητικό Γ1
 • Στους εξεταζόµενους που εξασφαλίζουν βαθµολογία από 120 έως 200 µονάδες χορηγείται πιστοποιητικό Γ2, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εξασφαλίσει ίση ή µεγαλύτερη βαθµολογία από την εξής: Πρώτη ενότητα 15 µονάδες, δεύτερη ενότητα 18 µονάδες και τρίτη ενότητα 15 µονάδες.

Αποκτήστε τις γνώσεις και κατακτήστε οποιαδήποτε ανώτατη πιστοποίηση ιταλικών επιθυμείτε, π.χ. πτυχίο ιταλικών CELI 4-5 (C1-C2), παρακολουθώντας μαθήματα ιταλικών από το SmartSchool!

ΔΟΜΗ & ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Οι εξετάσεις όλων των επιπέδων διενεργούνται σε ενότητες (modules ή φάσεις) με όργανα μέτρησης της γλωσσομάθειας που ελέγχουν ή «μετρούν» όλες τις παραπάνω επικοινωνιακές ικανότητες συν τη γλωσσική επίγνωση:

Ενότητα 1: Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση
Ενότητα 2: Παραγωγή γραπτού λόγου και γραπτή διαμεσολάβηση
Ενότητα 3: Κατανόηση προφορικού λόγου
Ενότητα 4: Παραγωγή προφορικού λόγου και προφορική διαμεσολάβηση

Η μέγιστη συνολική βαθμολογία σε όλα τα επίπεδα είναι το 100 και η «βάση» το 60.

Ενότητα

Μέγιστη δυνατή βαθμολογία Ελάχιστη επιτρεπτή βαθμολογία: 30% ενότητας

1.

25

8

2.

30

9

3.

25

8

4. 20

6

ΕΣΠΑ Χρηματοδότηση
Close Popup

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

Για να διευκολύνουμε τη χρήση του διαδικτυακού μας τόπου, χρησιμοποιούμε «cookies». Τα cookies είναι μικρά αρχεία δεδομένων / κειμένου που αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας από το πρόγραμμα περιήγησής σας και τα οποία είναι απαραίτητα για τη χρήση του διαδικτυακού μας τόπου.

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο ιστότοπος και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί στα συστήματά μας.

Τεχνικά Cookies
Για τη χρήση αυτού του ιστότοπου χρησιμοποιούμε τα παρακάτω cookies που απαιτούνται από τεχνική άποψη
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Save
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες